SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.81 issue187Determination of the zeolite optimal diameter for the settlement of nitrifying bacteria in an aerobic bed fluidized reactor to eliminate ammonia nitrogenStudy of copper deposit on a porous electrode of carbon and stainless steel by SEM-XRD and image analysis author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Share


DYNA

Print version ISSN 0012-7353

Abstract

GARCIA-CACERES, Rafael G. et al. Caracterización de las cadenas de abastecimiento y valor del cacao en Colombia. Dyna rev.fac.nac.minas [online]. 2014, vol.81, n.187, pp.30-40. ISSN 0012-7353.  https://doi.org/10.15446/dyna.v81n186.39555.

El presente artículo presenta la cadena de abastecimiento y de valor del sector agroindustrial cacaotero en Colombia. Para ello identifica los agentes, fases, eslabones y factores que influyen en la siembra y cosecha del grano, así como en el procesamiento del mismo hacia la producción de chocolates y confites, hasta llegar a las manos del consumidor final. Igualmente, se describe la producción nacional en el contexto del mercado mundial.

Keywords : cadena de valor; cadena de abastecimiento; agroindustria del cacao.

        · abstract in English     · text in English     · English ( pdf )