SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.12 número1Control biológico de Rhizoctonia solani en plantas de papa criollaSolanum phureja usando cepas nativas de Pseudomonas fluorescens índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Acta Biológica Colombiana

versión impresa ISSN 0120-548X

Resumen

SUAREZ MAHECHA, HÉCTOR et al. Post Mortem Lost of Texture of Fish Meat During Cold Storage. Acta biol.Colomb. [online]. 2007, vol.12, n.1, pp.3-18. ISSN 0120-548X.

This work is a review on the conformation and importance of connective tissue of fish meat. The post mortem softening of fish meat as a quality factor is influenced by the characteristics of the collagens present in each species. The degradation of collagen appears to be related to freezing. By biochemical analysis as well as electronic microscopy many researches have demonstrated that the loss of texture is related to pericelular connective tissue degradation. Currently some post crop practices are proposed to reduce this phenomenon.

Palabras clave : fish; softening; storage; texture; collagen.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons