SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.27 issue1The responsibility of students in a constructivist pedagogic model in Health Sciences programsApproaching a family with hypohidrotic ectodermic dysplasia from the view of the Family Health author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Share


Revista Salud Uninorte

Print version ISSN 0120-5552On-line version ISSN 2011-7531

Abstract

PLATA CEPEDA, Sara Elena  and  SALAS, Rommell Utria. El ackee: Salud, nutrición y cultura. Salud, Barranquilla [online]. 2011, vol.27, n.1, pp.144-151. ISSN 0120-5552.

Este artículo se centra en las principales características del árbol de ackee y las propiedades nutricionales y medicinales de su fruto. El ackee se utiliza como antiparasitario, para combatir la disenteria, la conjuntivitis oftálmica y dolores de cabeza. Debido a su importante valor nutricional y medicinal hace parte de la canasta familiar de Jamaica, país caribeno con características geográficas y climáticas similares a de la region Caribe colombiana. Se infiere, por ello, que el ackee es un árbol cuyo cultivo puede ser desarrollado en el Caribe colombiano con el principal propósito de mejorar las condiciones de desnutrición de sus habitantes

Keywords : Ackee; nutrición; Jamaica; Caribe colombiano; cultura.

        · abstract in English     · text in Spanish     · Spanish ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License