SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.16 número3ESTABLECIMIENTO DE CONDICIONES DE LA MEZCLA DE PULPA DE BANANO (Musa paradisiaca L.) PARA SOMETER A SECADO POR ASPERSIÓNEFECTO DE RECUBRIMIENTOS COMESTIBLES SOBRE LA CALIDAD EN POSCOSECHA DEL NÍSPERO JAPONÉS (Eriobotrya japonica T.) índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Vitae

versión impresa ISSN 0121-4004

Resumen

PUENTE D, Luis; BETORET V, Noelia  y  CORTES R, Misael. EVOLUTION OF PROBIOTIC CONTENT AND COLOR OF APPLES IMPREGNATED WITH LACTIC ACID BACTERIA. Vitae [online]. 2009, vol.16, n.3, pp.297-303. ISSN 0121-4004.

An important issue related with functional foods development is the stability of physiologically active compounds. For example vitamins, minerals, probiotic bacteria are very sensitive to the technological processes involved in their obtention. The objective of this paper is to evaluate the viability of a probiotic strain (Lactobacillus rhamnosus) inside a food matrix (Granny smith apple) and physical parameters such as color (L* a* b*) of vacuum impregnated apple cylinders during a refrigerated and frozen storage. The results show that the viable probiotic bacteria inside food matrix maintain the minimal value to be considered as probiotic functional food (106 CFU/g), and the color parameters which are critical in refrigerated samples during their storage.

Palabras clave : functional foods; probiotics; Lactobacillus; apple.

        · resumen en Español     · texto en Inglés     · Inglés ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons