SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.20 número1UTILIZACIÓN DE HUMUS DE LOMBRIZ ROJA CALIFORNIANA (Eisenia foetida Saligny, 1826) EN LA ALIMENTACIÓN DE GALLINAS PONEDORASMANEJO DE MACRÓFITAS ACUÁTICAS EN LA ACUMULACIÓN Y TRANSFORMACIÓN DE CIANURO PRODUCTO DEL BENEFICIO DEL ORO EN LA MINA LA COQUETA índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Boletín Científico. Centro de Museos. Museo de Historia Natural

versión impresa ISSN 0123-3068

Resumen

CASTILLO-GOMEZ, Claudia; NARVAEZ-SOLARTE, William  y  HAHN-VON-HESSBERG, Christine M.. AGRO-MORPHOLOGY AND USES OF Cajanus cajan L. Millsp. (FABACEAE). Bol. Cient. Mus. Hist. Nat. Univ. Caldas [online]. 2016, vol.20, n.1, pp.52-62. ISSN 0123-3068.  http://dx.doi.org/10.17151/bccm.2016.20.1.5.

Guandul (Cajanus cajan L. Millsp.) is an Indian native leguminous shrub rich in nutrients. It grows in the Colombian Atlantic Coast and is used as food for human beings. Guandul grows in semiarid environments due to its resistance to dryness and to its adaptability to poor soil thanks to its complex root system. It is a plant with a huge potential for animal feed because of its high protein content which can produce up to fifty tons of green fodder per hectare. Besides its use in feeding, it also has pharmacological actions by helping soil recovery and green fertilizer production. The aim of this documental research is to compile and analyze the existing information about this leguminous plant considering its morphoagronomic and bromatological benefits and its potential as raw material in animals' diet.

Palabras clave : cajaflavone; arboreal; leguminous plant; fabaceae; cajanin.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons