SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.11 número1Efecto de los compuestos bioactivos de algunos alimentos en la saludMalaria, desnutrición en niños e inseguridad alimentaria en sus hogares: una revisión índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • En proceso de indezaciónCitado por Google
  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO
  • En proceso de indezaciónSimilares en Google

Compartir


Perspectivas en Nutrición Humana

versión impresa ISSN 0124-4108

Resumen

SUATERNA HURTADO, Adriana Cecilia. Deep frying. Perspect Nut Hum [online]. 2009, vol.11, n.1, pp.39-53. ISSN 0124-4108.

The oil changes during deep-frying independent of kind. The change can be reduction of nutrients or formation of toxic component that through to food and then can be consumption. The transformation can be slow or fast depend of care during cooking, of parameter like as the control of temperature, kind of food, relation oil: food, equipment, addition of new oil as reposition, clean of oil and storage, something else. To know that the polar components and the monomer and polymers of cyclic acid fatty are the parameters internationals of quality and how can be identificated easy and quietly, it’s important because when an oil for deep-frying is no good it won’t be used and this way prevent risk for health of people like fried food.

Palabras clave : deep-frying; oil; industrial oils; nutrients; cooking; food handling methods; polar content.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )