SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.10 issue1PERFORMANCE EVALUATION OF POULTRY PRODUCTION ON THE LINES OF BROILERS COBB 500 AND ROSS 308EFFECT OF INOCULATION OF MICROORGANISMS ON RADISH GROWTH (Raphanus sativus) author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • On index processCited by Google
  • Have no similar articlesSimilars in SciELO
  • On index processSimilars in Google

Share


Biotecnología en el Sector Agropecuario y Agroindustrial

Print version ISSN 1692-3561

Abstract

ACEVEDO, DIOFANOR; GUZMAN, LUIS E  and  RODRIGUEZ, AIDA. CULTIVO INICIADOR PARA LA PRODUCCIÓN DEL SUERO COSTEÑO. Rev.Bio.Agro [online]. 2012, vol.10, n.1, pp.16-20. ISSN 1692-3561.

RESUMEN El suero costeño elaborado utilizando como cultivos iniciadores las combinaciones 30:70 y 40:60 de Lactobacillus paracasei: Lactococcus lactis, presentaron la menor sinéresis y la mayor viabilidad, además no existen diferencias significativas en el análisis sensorial con el producto artesanal, por lo cual pueden ser utilizadas como cultivos iniciadores para elaborar Suero Costeño a nivel industrial.

Keywords : Sinéresis; Sensorial; Viabilidad; Artesanal.

        · abstract in English | Portuguese     · text in Spanish     · Spanish ( pdf )